Rondleiding

Stevensweert is een voormalige vestingstad in het midden van Limburg. Het heeft een karakteristiek stratenpatroon en eeuwenoude monumenten. De Katholieke en Protestantse kerk liggen vlak bij elkaar. Samen met een Stevensweerter gids maken jullie een wandeling door het historische centrum en bezoeken jullie beide kerken.

De gerestaureerde historische kern van Stevensweert is een beschermd dorpsgezicht. Statige oude gebouwen, eeuwenoude monumenten, bestrating van klinkers en maaskeitjes. Stevensweert ademt een heel eigen sfeer. Aan het schitterende Jan van Steffeswertplein liggen o.a. het gouvernement uit 1732, de katholieke St. Stephanuskerk uit 1781, het protestantse kerkje uit 1819 en het voormalige gemeentehuis, dat werd ontworpen door de beroemde Roermondse architect Pierre Cuypers. In dit voormalige gemeentehuis kijken jullie een korte film over de geschiedenis van vestingstad Stevensweert. Vervolgens neemt de gids jullie mee voor de wandeling door de historische kern en bezoek aan de katholieke en protestantse kerk. 

Vanzelfsprekend kunt u deze rondleiding heel goed combineren met een bezoek aan `T Aod Kloaster. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om voorafgaand aan de rondleiding met uw gezelschap samen te komen bij `T Aod Kloaster om te starten met een lekkere kop Cappuccino met een stuk Limburgse Vlaai. Of komt u voorgaand aan de rondleiding bij ons genieten van een lunch of sluit u de dag bij ons af met een heerlijk diner. Er is heel veel mogelijk, vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden.