Bieren van de Tap

Naast onze standaard Brand Pilsener hebben we altijd nog 6 verschillende speciaalbieren van de Tap. Deze worden doorgaans aangepast op de seizoenen. Hiernaast tref je onze actuele bieren aan.

Texels Springtij

Brouwerij: Texelse Bierbrouwerij

Alcoholpercentage: 7,5% ABV
Kleur: Blond
Beschrijving:
Texels Springtij is een stevig blond lentebier, bloemig en kruidig. Texels' ode aan de ontluikende natuur in het voorjaar.

Augustijn Blond

Brouwerij: Brouwerij van Steenberge

Alcoholpercentage: 7,5% ABV
Kleur: Blond
Beschrijving:
Augustijn Blond is een vol en rijk kloosterbier met een donkere goudbruine kleur. Een subtiele hoppige smaak met moutige ondertoon en lichte accenten van vanille en fruit. De zachte afdronk is vrij lang en geeft je een aangename bitterheid op de tong.

Schneider Weisse TAP 7

Brouwerij: Schneider Weisse

Alcoholpercentage: 5,4% ABV
Kleur: Amberkleurige Weizen
Beschrijving:
Schneider Weisse Original Tap 7 is de moeder van de Weizen bieren. Dit frisse tarwebier is gebrouwen voor de liefhebbers van een echt Weizen. Schneider Weisse Original Tap 7 is gebrouwen volgens het originele recept van Georg I. Sinds 1872 is er niks meer aan dit recept veranderd. Amberkleurig, perfect in balans en ongelooflijk smaakvol. Dit is een Weizen, zoals de voorvaderen die ooit bedoeld hebben voor kieskeurige biergenieters. 

Paasij

Brouwerij: Brouwerij `t IJ

Alcoholpercentage: 7% ABV
Kleur: Blond, Amber
Beschrijving:
PaasIJ is een vroege lentebok, een licht amberkleurig bier dat zacht en licht kruidig van smaak is.

De aromas van de PaasIJ vormen een mooie balans tussen fruit, koriander, gist en hop. Een prettige combinatie waarbij het bittertje extra mooi naar voren komt door de licht geroosterde mout. De afdronk is licht tintelend, met een langdurige frisse nasmaak. Een IJ dat graag gevonden wordt.


La Chouffe

Brouwerij: Brouwerij La Chouffe

Alcoholpercentage: 8% ABV
Kleur: Blond
Beschrijving:

Deze blond met 8% alcohol is ongefilterd en gist na op de fles. Het fruitige bier is gekruid met koriander en heeft een lichte hopsmaak. 

La Trappe Isi D`Or

Brouwerij: De Koningshoeve

Alcoholpercentage: 8% ABV
Kleur: Amber
Beschrijving:

Toen O.L.V. Abdij De Koningshoeven 125 jaar bestond werd ter ere van dat jubileum een speciaal bier gebrouwen: La Trappe Isid'or. Dit trappistenbier is vernoemd naar Isidorus, de eerste brouwmeester van het klooster. La Trappe Isid'or was bedoeld als tijdelijk bier, maar werd zo gewaardeerd dat besloten werd dit vast in het assortiment op te nemen. Het bier heeft de perfecte balans tussen eenvoud en complexiteit. Het is toegankelijk en vriendelijk. Tegelijkertijd ontdek je steeds weer nieuwe smaken en aroma's.